Är du i behov av en rörmokare?

Till skillnad, mot förut, arbetar en rörmokare idag med så mycket mer än bara rör. I dag arbetar de med allt som rör installationer, som kyl och frys, värmepannor och värmesystem. De kan göra stambyten, arbeta med golvvärme, de kan byta blandare och kranar, de kan även arbeta med pumpar av olika slag. De arbetar egentligen med allt som rör VVS – värme, ventilation och sanitet. Många kallar sig inte längre just för rörmokare, eftersom deras arbete är så pass brett. Många väljer att kalla sig för VVS-hantverkare just för att rörmokare är lite missvisande vad de egentligen arbetar med.

Så hittar du en bra rörmokare

Om du inte känner till någon bra rörmokare, kan du rådfråga vänner och bekanta, eller varför inte nätet? Då kan du med fördel googla rörmokare och så namnet på den ort där du bor. Då kan du få flera förslag på rörmokare som arbetar när där du bor. När du har fått förslag på flera olika, kan du be om offerter och jämföra priser mellan de olika företagen. Är du sedan nyfiken på hur bra de jobbar, kan du med fördel be om referenser. Har de inga referenser kanske du ska dra öronen åt dig. Har de arbetat ett tag, och inte är något nytt företag bör de kunna presentera bra referenser åt dig. Läs mer om rörmokare i Haninge på: rörmokarehaninge.se.

Anlita inte någon utan referenser

Om inte kanske man bär se sig om ett efter ett annat företag. Har de inga referenser vet man aldrig vad som kan hända om du släpper dem in till ditt hem. Ett seriöst företag kan ta bra betalt, men ger i gengäld service för pengarna. Ibland kan just servicen och tillgängligheten vara viktigast av allt. Om de inte ringer upp när du ber dem ringa kan det skapa en hel del frustration, eller om de inte dyker upp när ni har avtalat om en tid, är det kanske inte det bästa företaget att anlita. Så klart kan allt hända, men är de seriösa, bör de kontakta dig och be om en ny tid. Många nya företag tar ofta på sig mer arbete än vad de egentligen klarar av och kan börja fuska för att de tycker att de är stressade. Ingen vill ha fuskjobbare hemma, då rör av olika slag och installationer kan skada ditt hus, eller lägenhet. Därför är noggrannhet och referenser mycket viktiga för dig som kund.

Anlita inte någon som arbetar svart

Det är också viktigt att alltid anlita företag som skattar för sin inkomst. Även om det kan verka lockande med ett företag som tar mindre betalt än de andra, är det inte det på sikt. Företag som inte skattar för sina inkomster, undanhåller resurser som annars skulle kunna gå till det gemensamma bästa, som skola för våra barn, sjukvård och annat som kommer alla till del. Med det förmånliga ROT-avdraget kan man också få ner kostnaderna för arbetet ganska rejält, dock som mest 50.000 kronor per person och år, eller som mest 30 procent av arbetskostnaderna. Ju fler som äger bostaden desto mer kan ni pressa priserna, då var och en som äger bostaden kan dra av på sin inkomst. Dock får man inte dra av på resor eller byggmaterialet.

22 Feb 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.