Rörservice

Professionella rörmokare i Stockholm kan hjälpa till med alla typer av akuta problem:

 • Vattenläckor och översvämningar
 • Pumpfel och problem med värmepumpar
 • Pannstopp och frysta vattenledningar

Det är bara några exempel, men oavsett vad du har för problem är det viktigt att du kontakter en rörmokare så snart som möjligt. Även om det inte verkar så allvarligt till en början kan det snabbt bli det. Och då kan det få allvarliga konsekvenser.

Så tveka inte att kontakta en rörmokare. Kompetent och serviceinriktad personal kan snabbt vara på plats och vidta de åtgärder som behövs.

Allt inom rörmokeri

Givetvis erbjuder rörmokare inte bara akutinsatser, utan har en heltäckande service.  Rörmokare behärskar allt inom Värme, Ventilation och Sanitet.

De kan således hjälpa dig med alla typer av installationer och övriga  arbeten när du ska renovera lägenheten, bygga om huset, eller kanske till och med bygga nytt. Allt till mycket förmånliga priser (läs mer om hur du kan utnyttja ROT-avdraget här nedan) och med ett års garanti på samtliga installationer.

 

Utbildning borgar för kvalitet

Alla rörmokare har den utbildning och erfarenhet som krävs för att kunna hantera alla tänkbara situationer som kan uppstå. Det får helt enkelt inte finnas några tveksamheter kring kunskap och kompetens när det handlar om så allvarliga saker som rörarbeten.

Låt oss titta lite närmare på hur kraven egentligen ser ut. För att få behörighet som rörmokare måste man antingen ha gått den gymnasieutbildning som finns (energiprogrammet) eller motsvarade. KY-utbildningar är ett alternativ.

Utöver detta krävs praktisk erfarenhet. För att få sitt certifikat måste man ha genomgått minst 850 timmars praktik. Detta ger utan tvekan en solid grund att stå på.

Man kan även gå lärlingsvägen, men den tar längre tid. Lärlingsperioden är fem år lång (totalt krävs 8 500 lärlingstimmar) och det dessutom ingår en viss teoretisk utbildning (den tar 16 veckor).

ROT-avdrag

ROT-avdraget är en skattereduktion som du kan utnyttja vid om- och tillbyggnad av bostäder - till exempel rörarbeten.

Så pass mycket som halva arbetskostnaden kan dras av och det är självklart något du bör dra fördel av. Det finns mycket pengar att spara och du behöver inte oroa dig för extra pappersarbete. Rörmokaren sköter all adminstration och kontakterna med Skatteverket.

Rörmokare värnar om miljön

Miljön är viktig och rörmokare tar stor hänsyn till miljöaspekterna i sitt arbete. Det är ett område som är i ständig utveckling och de håller sig uppdaterade kring den senaste forskningen och ser till att de får informationen för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett miljöanpassat vis.

 

Rörtjänster

Här är några exempel på saker professionella rörmokare kan hjälpa till med:

 • Panninstallationer
 • Kylinstallationer
 • Värmepumpsinstallationer
 • Nyproduktion
 • Blandarbyten/Kranbyten
 • Ombyggnader
 • Golvvärme
 • Stambyten
 • Värme- och pumpservice
 • Högtryckspolning/filmning av avlopp

 

Rörproffs

Proffsen som är ute på fältet och gör det faktiska arbetet med stor yrkeskunskap och omtanke om kunden.

Slarvigt utförda rörarbeten kan leda till stora problem – inte minst i akuta situationer som vid vattenläckor och översvämningar. Då vill man snabbt ha ett proffs på plats, och det kan alltid ordnas.

Detsamma gäller mer grundläggande arbeten. Feldragna ledningar och undermåliga installationer kan bli en verklig mardröm. Dels kan det bli oerhört dyrt, dels kan det göra boendesituationen i princip outhärdlig.

En ännu bredare service

Rörmokeriet är profesionella rörmokares  huvudsyssla, men många erbjuder även tjänster inom flera andra områden, som snickeri och bygg, inbrottsskador och elarbeten.

Riskabelt med svartjobb

Kompetensen och tryggheten är de största anledningarna till att anlita seriösa rörmokare, men det finns många andra tunga skäl att undvika svartjobbare. Till att börja med har ROT-avdraget gjort att de inte kan konkurrera ut dem prismässigt längre.

Får du jobbet gjort svart kan du inte göra något skatteavdrag och du tar dessutom stora risker. Skulle det till exempel ske en olycka kan du komma att räknas som arbetsgivaransvarig och tvingas betala ersättning till den som skadats. Det kan även bli så att du får betala skatter och sociala avgifter.

Och så är du förstås i en betydligt sämre postion om jobbet skulle bli dåligt utfört. Svartjobbare lämnar sällan garantier och försäkringsbolaget kan krångla om du inte kan uppvisa att rörarbetet utförts på ett fackmannamässigt vis. I värsta fall kan du stå där med en allvarlig vattenskada eller liknande, utan att få ut några försäkringspengar överhuvudtaget.

 

 

 

 

 

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.