Behöver du rensa rören?

Har du varit med om det? Ibland skulle man vilja ta en flaskborste och ta några tag med flaskborsten och få bort allt som finns i rören där hemma. Tyvärr kan man ju inte det – men det kan rörmokarna. Det är bara att ta kontakt och be dem komma hem till en och åtgärda stoppen i avloppet. Istället för gigantiska flaskborstar, kan de spola rören med hett vatten. Så här går det till.

Det finns rörmokare, bland annat i Stockholm och på andra ställen, som har vattentanks, med hett vatten. Då kan de ta och spola stammarna, och det heta vattnet tar sig genom hela systemet av rör och ser till så att det som finns i dem kommer bort. 

Så går en rörspolning till

Tar man kontakt med en rörmokare är det viktigt att man tar kontakt med någon av dem som har rörspolning som sin specialitet. Googla "stopp i avlopp i Stockholm" så kan du få tag i någon som har rörspolning som sin specialitet. Då kommer de ut till din bostad, där du behöver spola rören.

  1. De inspekterar först stammarna, så att de vet att inte stoppet i rören beror på att de är sönder. Skulle de vara sönder, behöver man byta ut stammarna helt och hållet. Är de inte sönder kan man enkelt spola dem så att allt som orsakar stoppet i rören kommer bort. 
  2. När de har förvissat sig om att stoppet i avloppen inte beror på att stammarna är sönder, så kan de öppna kranarna och spola igenom hela rörsystemet ordentligt.
  3. När allt är klart så har man helt fria rör, från allt som orsakar stopp i avloppen. Man kan behöva göra detta efter några år igen, om man inte är noggrann så att man inte slänger saker i rören som inte ska vara där.

Så kan du undvika fler stopp i avlopp

Det är viktigt att man inte slänger fel saker i sina avlopp, om man ska behålla rör som fungerar ordentligt och inte orsakar stopp i avloppet. Många gånger orsakar fett som har korkat igen rören. Vi använder alltmer fett i vår matlagning. Fett bildar små klumpar i rören, och i klumparna fastnar det lätt annat som inte ska vara där. Därför kan man hellre torka av kastruller, fat och stekpannor i synnerhet med ett papper så att allt fett kommer bort och inte spolas ner i rören. Dessutom ska inget annat än vätska spolas ner i vask eller i badrum.

16 Nov 2019

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.