En bra rörmokare krävs vid en badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som består av flera olika mindre delar. Alla delar är viktiga; från att låta en rörmokare dra vatten och avlopp, till att en snickare sätter upp själva stommen, att rörmokare sätter in fuktspärrar och att en plattsättare sätter kakel och klinkers. Vidare så ska en elektriker dra el och sköta alla installationer - golvvärme och tvättmaskin - samt se till att lampor och annan belysning är fullt fungerande.

Kort och gott. Säger man bara badrumsrenovering så är det lätt att missta sig och tro att det handlar om ett enda jobb. Det handlar om flera moment som samtliga måste klaffa för att få ett fungerande resultat.

Totalentreprenad är en bättre lösning

Om man ser till ett vanligt misstag vid en badrumsrenovering så innebär det att en privatperson försöker spara in pengar. Det kan ske genom att han antingen gör jobbet på egen hand, eller där delar av projektet sköts för egen maskin. Likväl kan det handla om att en privatperson väljer att ta professionell hjälp - men gör det av flera olika företag. De två första alternativen väljer vi bort här; om man väljer att genomföra en badrumsrenovering på egen hand eller med viss hjälp så tar man en risk - det förstår de flesta.

Men, att ta hjälp av flera mindre företag för att spara pengar är inte heller det riskfritt. Dels så saknar företagen vana av varandras jobb och kan därigenom h tydliga samarbetsproblem. Dels så vet man aldrig hur det är med exempelvis sjukdagar. Hur länge kan du vänta och hur mycket kan din badrumsrenovering förskjutas rent tidsmässigt innan det börjar kosta dig för mycket pengar?

Det brukar på förhand och rent teoretiskt vara billigare att anlita flera olika företag i exempelvis Stockholm - men i praktiken så tjänar man nästan alltid på att låta ett och samma företag sköta allting; enligt en modell som kallas totalentreprenad.

Du får mer trygghet vid din badrumsrenovering

Fördelarna med totalentreprenad är att du dels kan se en lägre nota som en följd av att arbetet flyter på bättre. Dels så kan du även få en större trygghet. Du kan samtala med en och samma person, du blir hela tiden informerad och hålls uppdaterad. Skulle det finnas några frågetecken eller där du kanske känner att du vill ändra någonting vid din pågående badrumsrenovering så finns det ofta svängrum nog att göra detta.

Kort och gott: i och med att en badrumsrenovering innehåller så pass många beståndsdelar så krävs det styrning uppifrån. Det saknar många privatpersoner tid för och därför är det bättre att - genom totalentreprenad - låta ett företag arbeta; ett företag som har en elektriker, en rörmokare, en plattsättare och alla andra yrkesmän som krävs i sitt stall.

Mer info om badrumsrenoveringar: https://www.stockholmsbadrumsrenovering.se.

29 Sep 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.