En relining är billigare än ett stambyte

Vad är skillnaden mellan ett stambyte och en relining? Ja, det handlar om en enorm skillnad i pris och det handlar framförallt om att en husägare slipper det obehag som ett stambyte för med sig. Vid ett stambyte så måste man ge upp lite av den komfort man vant sig sig vid och detta då man tvingas se sitt badrum rivas ut – man kan således inte duscha, tvätta sig eller gå på toaletten under den period stambytet i fråga äger rum.

Att ett sådant är dyrt beror även på den kostnaden som krävs för efterarbetet; kort  sagt – river du ett badrum så måste du också betala för ett nytt sådant. Något som sällan är att anse som särskilt billigt.

En relining är att anse som ett komplement

Relining då? Ja, först och främst så ska man se en relining som ett komplement och inte som en fullgod ersättare till ett stambyte. Metoden går ut på att man – förenklat här! - använder sig av en speciellt typ av hårdplast och reparerar stammarna inuti de befintliga och där man således slipper riva ut badrum och slipper kostnaden för att bygga ett nytt.

Dock – det är en relativt ny metod och även om den funnits i cirka tjugo år så är det ändå för tidigt att dra några klara slutsatser. Klart står dock att de som för tjugo år sedan genomförde en relining även idag har hållbara stammar och därför så kan vi onekligen säga att metoden om relining ser väldigt lovande ut och kanske kan den på sikt helt komma att ersätta stambytet.

Framtiden får utvisa detta och hittills bör man som husägare se ingreppet som ett komplement snarare än som ersättare. Äger du ett hus i Stockholm och genomför en relining – ja, då har du förhoppningsvis tjugo år på dig att planera och budgetera för ditt stambyte. Gott så!

Välj rätt företag för din relining

Dock så måste vi lägga upp en liten varning och denna rör vilken typ av firma man väljer för sin relining. I och med att det handlar om en ny metod, nya tekniker och nytt material – som dessutom skiljer sig åt mellan företag – så bör man som husägare i Stockholm vara noggrann kring vilket företag man väljer. Kolla gärna referenser innan och försök att ringa kunder som sträcker sig en längre tid tillbaka i tiden. Ju längre ett företag erbjudit tjänsten om relining – desto bättre är det för dig som husägare. Mer information finns hos ett auktoriserat reliningföretag här.

18 Jun 2017

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.