Fastighetsskötsel – teknisk förvaltning

Har du nyligen förvärvat eller kanske ärvt en fastighet med hyresgäster? Då har du kanske precis börjat inse vidden av att driva en hyresverksamhet. Som fastighetsägare har du många åtaganden, ekonomiskt och praktiskt.

Att ha en god relation till dina hyresgäster är det viktigaste, att de känner sig trygga med att ha dig som värd och att du lyssnar på dem om de påtalar brister i underhållet av fastigheten. Det är hyresgästerna som är grunden i din verksamhet

Sen har vi den ekonomiska biten, där det bl a handlar om att sätta bra hyresnivåer, skicka ut avier och göra en driftsbudget för fastigheten. Ekonomiskt arbete kan ta enormt mycket tid och kraft i anspråk, och kräver även mycket specialkunskaper som man kanske inte automatiskt besitter.

Ovanpå allt detta ska så huset skötas om. Felanmälningar ska tas emot och åtgärdas, OVK-besiktning ska utföras och gårdar och planteringar ska skötas om och mycket annat. Att det snabbt blir för mycket för en person att hantera behöver inte ens nämnas. En klok fastighetsägare lägger i stället förvaltningen av fastigheten i händerna på ett förvaltningsbolag.

Från planteringar till OVK-besiktning

För att ha tid och ork med det som är viktigast i ditt arbete, hyresvärdskapet, gör du klokt i att lägga ut det praktiska arbetet på ett företag inom fastighetsförvaltning. Inom ett förvaltningsföretag har du all tillgänglig kompetens och kunskap samlad.

Ett förvaltningsbolag tar ett helhetsansvar  för skötseln av fastigheten, och fungerar som en modern gårdskarl. De tar centralt emot felanmälningar och delegerar ut ronderingar och reparationsarbeten. De ser till att OVK-besiktning av ventilationssystemen görs och att rabatterna sås inför våren. Allt det praktiska arbete som du inte hinner med sköts lätt av ett förvaltningsbolag.

Alla kompetenser

Inom ett förvaltningsbolag finns tillgång alla de kompetenser som behövs för att sköta en fastighet. Elektriker, vvs-montörer, IT-tekniker. Antingen har företaget anställda med kunskapen, eller fördelaktiga avtal med leverantörer av nödvändiga tjänster. Du betalar för en helhetslösning, vilket innebär att du inte behöver drabbas av obehagliga extrautgifter om något skulle inträffa med fastigheten. Förvaltningsbolaget ansvarar för både underhåll och reparation, och ser till att ingenting oförutsett inträffar.

Helhetslösning för alla

Om du har många fastigheter kan ett förvaltningsbolag  också hjälpa till med hyresavier och kontakt med hyresgästerna. Förvaltningsbolaget blir ditt ansikte utåt gentemot hyresgästerna och ser till att de blir nöjda med dig som värd. Många förvaltningsbolag erbjuder olika nivåer av förvaltningspaket, från enkla serviceuppdrag till helhetslösningar med drifts- och underhållsplan för ett helt verksamhetsår.

Ett bra förvaltningsbolag skapar trivsel och trygghet åt dina hyresgäster och en god ekonomi åt dig. Vill du växa som fastighetsägare och utöka din verksamhet gör du klokt i att slå dig samman med ett fastighetsförvaltningsbolag som kan vara din högra hand i verksamheten.

15 Nov 2017

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.