Förbättra hälsa och ekonomi med ventilation i Uppsala

Ditt inomhusklimat är lurigt. Man kan inte riktigt veta hur det mår om det inte mår väldigt dåligt. Kontrollera din ventilation i Uppsala och få besked.

Ventilation är något man sällan behöver tänka på. Inte förrän den börjar krångla på riktigt brukar man vakna upp. Detta är förstås inte speciellt bra men det är lite så vi människor fungerar. Varför är då fungerande ventilation så viktigt? Vårt land har sällan tropiska temperaturer. Kan vi inte bara låta fläktarna vara och tuffa på?

Sanningen är att dålig ventilation påverkar både fastigheters temperatur och deras energiåtgång. Dessutom påverkar det i hög grad hälsan för de som vistas där. Höga halter av föroreningar eller exempelvis pollen leder i längden till sämre hälsa för många. Dålig ventilation gör att energikostnaden stiger och det vill man verkligen inte vara med om.

Hur går en kontroll av ventilationen till?

Om du redan märker att luften känns ofräsch och att symtom på allergier och luftvägsbesvär har ökat i ditt hem i Uppsala så är det hög tid att agera. Om din energiräkning är högre än vanligt kan också det vara ett tecken på dåligt fungerande ventilation. Enda sättet att kontrollera och åtgärda detta är att ta kontakt med en ventilationsfirma.

En kontroll sker både med mätningar och genom att man skickar in en kamera i själva ventilationsrören. Konstaterar man skador eller behov av rengöring eller rörbyte kan man därefter åtgärda detta enkelt. Då man fixat den undermåliga ventilationen kommer det omedelbart att kännas skillnad och luften att förbättras. Läs mer om ventilation, gå till denna sida: https://www.ventilationuppsala.nu/ 

1 Feb 2023

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.