Gör en OVK-besiktning i Stockholm och kontrollera luften

Ut med den gamla luften och in med ny och fräsch luft. Det sköter ventilationen. Kontrollera att den fungerar genom att göra en OVK-besiktning i Stockholm.

För att må bra, så behöver vi bra med syre. Oavsett om det är på arbetsplatsen, eller om det är i hemmet. För att ha tillgång till bra syre, behöver du släppa in luft. Att öppna fönstret eller dörren är väldigt effektivt, iallafall om vädret tillåter. En sak som är ännu smidigare, det är att ha ett ventilationssystem som sköter det själv.

Ventilation är något man ska ha i alla byggnader för att ha tillgång till bra luft. För en del byggnader är det krav på att man har det och att det fungerar som det ska. Till exempel på sjukhuset. Tänk hur det hade varit med sjuka patienter och läkare som måste arbeta i dålig luft. Ingen bra kombination.

Var krävs det en OVK-besiktning?

Så det finns en del regler gällande ventilationen. Som på sjukhus, i skolor och även i flerbostadshus, såväl i Stockholm som på alla andra orter. Dessa ska ha ventilationssystem som kan förse vartenda utrymme med tillräckligt med luft. Genom att göra en besiktning, en OVK, så kontrollerar man att systemet fungerar som det ska.

Det finns regler kring hur ofta man ska göra det. Är det ett nytt ventilationssystem, så ska det besiktas innan det sätts igång. Sen ska det göras vart tredje till sjätte år. Det kan variera beroende på vad för typ av byggnad det är.

2 Sep 2022

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.