Problem med stopp i avloppen – ring en rörmokare

Många husägare i Sverige agerar korrekt så till vida att man regelbundet försöker hålla koll på olika områden i sitt hus. Områden som man vet kan medföra höga kostnader om de går sönder och hit kan vi räkna tak, grund och exempelvis husets fasad – områden som hela tiden drabbas av ett naturligt slitage och som utgör det primära skydden mot regn, snö, vind och sol. Kort och gott; håller man dessa under uppsikt och vid problem korrigera olika saker så kommer man också billigare undan i slutändan.

Dock; vi anser att många gör fel i allt detta och att det finns ett område som man inte har fullt lika bra kontroll på – men som kan ge enorma skador om någonting går sönder. Det här gäller stammarna – rör och ledningar – som löper på insidan av huskroppen. Att man inte kan se dessa är naturligtvis en orsak till att man inte har koll på dem – men det är definitivt ingen ursäkt.

Kort sagt; många husägare tar inte varningsignaler på allvar då det gäller sina stammar och det vi rekommenderar är att man dels försöker göra det och att man dels också kontaktar en rörmokare för en grundligare inspektion. Äger du ett hus i och upptäcker att det där sker många stopp i toaletten, att det bubblar i avloppet då du diskar, att vattnet har svårt att rinna undan då du duschar eller att det luktar konstigt i handfatet – ja, då bör du inte ignorera dessa tecken; du bör ringa en rörmokare.

Alla dessa är nämligen symptom på att dina stammar kanske inte mår så bra och att det kan vara dags att se över dessa på ett bättre sätt.

En stamspolning kan vara lösningen

Skulle du här ringa en rörmokare så skulle denne kunna inspektera stammarna – med hjälp av slangar utrustade med kameror – och därefter vidta en lämplig åtgärd där en stamspolning ofta är lösningen.

En stamspolning sker med hett vatten och med högt tryck och där din rörmokare, helt enkelt, spolar alla stammar rena i ditt hus; det här kommer att ge dem en längre livslängd och det kommer definitivt att gynna dig ekonomiskt. Detta då en stamspolning minskar risken för läckage orsakade av sprickor eller stopp.

Kort sagt: lägg till numret till en rörmokare i din telefonbok och låt denne kontrollera insidan av ditt hus på samma sätt som du gör med utsidan.

4 Nov 2016

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.