Renovera med en miljövänlig inredning

Det går att tänka miljövänligt när det kommer till inredning och renoveringar som utförs i våra hem. Det är ju mycket viktigt att vi alla inser det allvarliga som håller på att hända med miljön. Vi läser dagligen hur miljön påverkas på ett negativt sätt av vår energianvändning och hur vi förstör vår miljö med plast och annat skräp som inte bryts ned.

Vi åstadkommer också en hel del koldioxid som inte är bra att få ut i atmosfären och jordens medeltemperatur har höjts under de senaste åren. Forskarna har varnat om vad som kan hända om medeltemperaturen höjs med mer än några grader. Därför finns det viktiga incitament för oss alla att börja tänka på miljön när vi göra alla sorts val då det kommer till renoveringar, hur vi konsumerar och löser olika problem som vi har framför oss. Här tar vi upp en del av det man kan tänka på för att handla så miljövänligt det bara går.

1. Återanvända material

Vi kan själva börja återvinna material både när vi bygger nytt, eller renoverar. Det som någon annan inte vill ha, kanske duger gott och väl för någon annan. Det viktiga är bara att man får tag i det material som någon vill slänga. Och hur gör man då? Det folk gör med när det kommer till den egna inredningen är ju inget som angår någon annan. Därför kan det vara svårt att få tag i dem som vill slänga sin inredning. Vissa personer har använt sig av Facebook och andra sociala medier för att hitta den slags inredning man önskar sig.

Fördelar med detta är bland annat att du genom att återanvända något som någon annan helst har velat slänga. Du sparar på miljön. Du sparar på den energi som nytt material annars hade krävt. Du får tag i inredningen oftast för noll kronor. Det enda som kostar är frakten för dig.

Nackdelen är att du måste frakta allt själv. Här får du ingen hjälp från någon leverantör av inredning för badrummet. Du måste dessutom be hantverkarna som river ut den gamla inredningen att göra det försiktigt, vilket gör hela processen långsammare.

2. Inreda med innovativ inredning som sparar energi

Det finns en del nya badrumsinredningar som sparar energi. Till exempel kan du välja blandare i badrum som stängs av så snart du släpper kranen. Du kan också välja en värmeväxlare i duschmunstycket. Det innebär att varmvattnet värmer upp kallvattnet och sparar energi på det sättet. Du kan även välja till exempel golvvärme men med inställningar som gör att golvet värms endast under kvällar och morgnar. På liknande sätt kan du sätta på en timer på handduks torkaren i badrummet. Då är den varm endast den närmaste halvtimmen, eller den tid som du väljer. Du kan också välja toalett som spolar med mindre vatten och en dusch som fördelar strålarna på ett mer effektivt sätt så du inte behöver använda så mycket vatten när du duschar.

Bor du i Stockholm brukar det vara lättare att få tag i den typen av inredning som sparar energi. Här finns de flesta nyheter inom badrumsinredning vilket gör det lättare att få tag i dem. Läs mer om ett renoveringsföretag som utför badrumsrenoveringar i Stockholm på: http://www.lisana.se.

17 May 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.