Så gör du golvbrunnen ren

Att städa och göra rent badrum och toalett är ett arbete som egentligen aldrig tar slut – ett sisyfos-arbete, ”a neverending story” – som man gör om och om igen. Nu behöver ju inte rengöringen av badrum och toalett vara ta en halv dag. Håller man rent varje dag, lite grann, behöver städningen inte bli så omfattande varje vecka. Det finns några sådana saker man kan göra. Gör man lite varje dag, tycker man varken att man gör mycket de gångerna man rengör, eller att det tar särskilt lång tid under veckostädningen heller.

Detta kan du göra varje dag

  • Varje gång du går på toaletten, gör det till en vana att ta ett tag med borsten efteråt. Oberoende vad du har gjort där. Gör du det, samlas det ingen smuts i själva toastolen. Till sist tänker du inte ens på att du tar några tag med toaborsten i toastolen.
  • När du står vid handfatet. Städa undan allt som gärna samlar sig på kanten till handfatet. När allt är bortplockat, torka några tag runt i handfatet innan du tvättar händerna behöver du inte känna att du blir smutsig av att göra rent i handfatet.
  • Du kan köpa en hårfångare som fångar upp alla hårtestar som lätt letar sig ner i avloppet på badkaret eller i duschen. Den kan du tömma efter varje gång som du har duschat.

Detta kan du göra varje vecka

  • Ta en tom sprayflaska, fyll den med två tredjedelar vatten och häll i rengöringsmedel
  • Spruta på handfat, i toastol och på kranarna i duschen och badkarskanten
  • Ta en mjuk svamp till handfatet och torka rent
  • Ta en annan mjuk svamp till toastolen och torka rent
  • Rengör kranarna med en annan svamp, torka rent i själva duschen och torka rentö badkarskanten
  • Ta en hink och häll i rengöringsmedel och moppa golvet

Anlita rätt rörmokare i Stockholm 

Håller du rent behöver du inte få stopp i avloppet i badrummet. Håller man regelbundet rent både i avloppet och golvbrunnen borde man inte så stopp i avloppet. Får du ändå stopp i avloppet bör du se över dina rör. Ända sättet är att anlita en VVS-montör som kan komma med en liten kamera och gå in inuti rören och kontrollera ytan inne i rören. Bor du i Stockholm har du fler än 1.500 rörmokare att välja mellan, vem av alla dessa ska man välja? De kan ju ge lite olika pris, så börja med att googla rörmokare Stockholm, välj sedan några som kommer upp i Googles sökmotor och fråga om offert och referenser, om du inte känner någon som någon granne, bekanta eller släkten kan rekommendera.

8 Jun 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.