Så kan du fixa ditt eget stopp i avloppet

Brukar du också irritera dig på droppande kranar? Du är inte ensam. Dels är det ett irriterande ljud när det dripp-droppar ur vattenkranen. Dels är det inte alls bar med vattnet som samlas under en droppande kran och vad det kan åstadkomma i form av skador i värsta fall. Att bara vrida åt kranen allt hårdare brukar ge motsatt effekt. Är man tillräckligt stark i nyporna kan man göra sönder packningen inne i kranen och göra så att ännu mer vatten droppar ur kranen. Så vad ska man göra om man har en droppande kran? Här går vi igenom vad du själv kan göra, om du inte har något experthjälp på flera mils avstånd. Fungerar det inte, trots att du gjort vad du kan, bör du ringa efter en professionell VVS-montör.

Så går du tillväga om du vill fixa ditt stopp

  1. Innan du gör någonting alls, bör du skaffa först en ny packning till din kran innan du går till nästa steg. Har du en packning som passar din kran kan du sedan gå till nästa steg.
  2. Innan du gör något bör du skruva av vattnet genom att skruva åt ballofixventilen som brukar sitta under handfatet där du har en droppande kran.
  3. Har du sedan en polygriptång kan du sedan lossa på ventilkranen.
  4. Byt sedan till en skiftnyckel för att skruva bort överdelen på kranen. Hur ser packningen ut? Sitter det fast skräp?
  5. Byt ut packningen med den nya och se till att packningen sluter helt tätt mot ytan. Dra åt med en skiftnyckel. Du får inte dra åt alltför hårt.
  6. När du skruvar på mutter och ratt, använd bara fingrarna.
  7. När du sedan har kommit så här långt kan du pröva om kranen fungera genom att skruva på vattnet i ballofixventilen.
  8. Prova sedan att släppa på vattnet i kranen.

Fungerar din reparation inte, rekommenderar vi att du googlar vvs jour Stockholm (skriv din egen ort om du inte bor i Stockholm). Ta sedan kontakt med någon av de förslag som Google brukar föreslå på deras sökmotorsida. Det borde vara företag som arbetar nära din ort. Fråga om offert och be dem komma och hjälpa dig. Glöm inte att denna typ av tjänst är berättigad för ROT-avdrag. Då kan du göra som mest 30 procents avdrag på tjänsten, och som mest 50.000 kronor per år och per person. Är du osäker på om du har kommit upp till just den nivån, får du bara en enkel kvarskatt. Du blir inte straffad eller behöver betala böter.

12 Jun 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.