Så kan du renover badrum

Funderar du på att renovera ditt badrum? Är det dags att förnya allt som har med badrummet att göra? Är det mer än 10 år sedan något gjordes åt badrummet kan det vara dags att göra något åt det. Här kan man se upp för lite olika saker och som kan tyda på att du bör renovera badrummet.

1. Olustig odör i badrummet

Har man en konstig eller illaluktande odör i badrummet är det ett typiskt tecken på att något är fel och bör åtgärdas i badrummet. Det kanske inte hjälper med doftande tvålar eller doftljus. Luktar det från avloppet, kan det vara rören som behöver byas ut. Då är det bäst att anlita ett rörmokeri som kommer och kontrollerar rören med en minikamera.

2. Svarta prickar på väggarna

Om du har små, svarta prickar på väggar, golv eller i hörn, kan du ha drabbats av fuktproblem som behöver åtgärdas. Då behöver du sanera badrummet för att det ska försvinna. Det kan man inte ignorera, utan måste åtgärdas så att man inte riskerar hälsan genom att andas in fuktsporer.

3. Om kranar läcker

Har man läckande kranar ska man inte strunta i dem, utan anlita en rörmokare som kommer och ser till varför de läcker. Om det inte är i rören, kan det vara läckande packningar i kranarna som kanske behöver bytas ut.

Att tänka på när man renoverar badrum

Anlita bara proffs när det kommer till de viktiga badrumsrenoveringarna. Om man inte gör det är det stor risk att det blir fel med de olika viktiga detaljerna för våttrumsbygget. Lutningen på badrummet måste vara det rätta. Golvbrunnen måsta vara rätt monterad, våtutrymmena har de rätta materialen och rätta hanteringen. Bor du i Uppsala kan vi rekommendera rörmokare som finns lokalt på plats och som är mångsidiga, kan renoveringar och våtrumsmaterial. Anlita en VVS-firma som är behörig, har bra offerter, referenser och som har bra bemötande och har möjlighet att dra av på Rot-avdraget

Byt till miljövänlig inredning i badrum

Här vill iv även rekommendera att byta till miljövänlig inredning när man ändå renoverar badrum. Det är mycket viktigt att byta till energibesparande kranar, belysning, duschar och golvvärme och handdukstorkar. På det sättet kan man som konsument vara med och påverka energiförbrukning och spara på miljön. Det finns till exmpel toaletter med mindre åtgång vatten. Kranar som fördelar vattnet på bättre sätt, duschar med munstycke som gör att man inte behöver använda lika mycket vatten varje gång som man duschar. Belysning som endast lyser där man befinner sig, golvvärme osm värmer endast när man använder badrummet och så vidare.

26 Jul 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.