Se till att alltid ha hälsosamma rör

Bor du i en fastighet som du själv äger? Oberoende om det är ett hus som du äger, eller bor i en bostadsrätt, är du på ett eller annat sätt ansvarig för din bsotad. Skulle det hända något med dina rör, är du ansvarig för att de fungerar som de ska. Bor man till exempel i en hyreslägenhet, kan man alltid skylla på hyresvärden och det är hyresvärden som ska se till att allt fungerar, som har med bostaden att göra. Är det du som äger din egen bostad, då kan man inte lägga ansvaret på någon annan. Då är det bara att se till att de egna rören är i gott skick.

Så blir det om rör går sönder

En omfattande vatten- eller fuktskada är inget roligt att upptäcka. Man måste riva upp allt som har drabbats av vattnet, eller fukten. Allt drabbat material måste torka innan man kan lägga på nytt byggmaterial. Lägger man för tidigt på nytt byggmaterial kan allt det i sin tur drabbas av fukten och det blir ännu värre än vad det var i början. Det bara möglar och leder till ännu värre skador och kostnader för dig som bostadsägare. Då är det bättre att förebygga problemen, genom att göra ordentliga rörinspektioner. Gör du det, kan du reparera rören innan de har sprungit läck. På så sätt håller du rören i gott skick.

Så hittar du rätt rörmokare för rörinspektion

Är du orolig för status på dina rör, stammar och ledningar, kan du ta kontakt med en rörmokare som gör rörinspektioner. Googlar du "rörinspektioner Stockholm", till exempel, eller skriver in den ort där du befinner dig, då får du upp några rörmokare som gör rörinspektioner. Då kan du ta kontakt med dem, och be om offert och referenser. Anlita bara dem som har bra referenser, som är certifierade för att kunna göra riktiga bedömningar av dina rör och som du kan lita på.

Så går en rörinspektion till

De går då in med en liten minikamera inuti dina rör. Minikameran sänder bidler till en dator så att du själv kan se hur rören ser ut inuti. Har du rör som sträcker sig mer än 100 meter från sin bostad, kan man lägga minikameran på en minivagn som kan röra sig mer än 100 meter bort och därifrån fortfarande sända bilder till datorn. På så sätt kan du själv se vad som bör åtgärdas, om det finns risk för sprickor, läckage eller annat som kan ge vatten- eller fuktskador.

20 Aug 2018

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.