Varför inte prova relining?

Om du har slitna och gamla stammar kan du prova med relining innan du bestämmer dig för att byta ut dem. Om du har gamla och slitna stammar, då behöver du inte byta ut dem, vilket är en ganska så kostsam historia som kräver att du klarar av att vara utan både kök och badrum under en längre tid. Då är det mindre kostsamt och krävande att göra en relining i stället. Det är dessutom mer miljövänligt och bättre för plånboken. 

Så går en relining till

Om du funderar på att göra en relining, bör du googla "relining Stockholm" för att få tag i en VVS-firma som kan utföra relining i Stockholm. Då bör du få flera förslag på sådana VVS-firmor. Då kan du ta kontakt och be om offert och referens. Offerten ber du om för att inte få några dåliga överraskningar när det är dags att betala räkningarna. Referenserna ber du om för att du ska få en uppfattning om hur de arbetar och hur de bemöter sina kunder. På så sätt kan du förbereda dig så att du inte råkar få några obehagliga överraskningar senare och så att du går in i renoveringsarbetet med öppna ögon. 

1. Gå in med en kamera inuti rören – när du ber att en VVS-firma ska komma ut för att kontrollera om det går att utföra en relining hemma hos dig eller om du hellre bör byta ut stammarna, bör de gå in med en mini-kamera inuti rören. Då bör du kunna få bilder eller filmer från rören, så kan du själv se hur det står till med rören.

2. Spruta in plast i rören eller föra in plaströr – om det visar sig att det går att göra en relining i dina rör, sprutar VVS-företaget in plast inuti rören. Eller om du hellre önskar det kan de lägga in plaströr inuti de befintliga rören.

3. Härda plasten i rören – sedan bör man härda plasten inuti rören med värme som man blåser in i rören. Då lägger sig plasten som en hinna inuti rören.

4. Besiktiga rören efteråt – efteråt bör VVS-företaget göra en besiktning så att de ser att den nya plasten eller plaströren ligger som det ska och att rören är intakta.

Så får du tag i rätt VVS-företag

Det är viktigt att kontrollera VVS-företaget innan du bestämmer dig. Då bör du följa upp alla referenser och läsa på om de omdömen som VVS-företaget har på till exempel reco.se eller yelp.se. Här kan du läsa mer om relining i Stockholm: https://www.reliningstockholm.se.

15 May 2019

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.