Värmepumpar i Göteborg sparar pengar och miljön

Du är frustrerad över att dina kostnader för uppvärmning stiger varenda månad. Men varför inte kontakta en firma som installerar värmepumpar i Göteborg?

Den som värmer upp sitt hus med direktverkande el, har all anledning att vara bekymrad och ligga vaken om natten. Att värma hus med högvärdig energi har aldrig varit optimalt för klimatet, men i tider av elbrist och stigande elpriser drabbas även plånboken.

Du bor sedan lång tid med familjen i utkanten av Göteborg. Inte så särskilt långt ifrån ett kärnkraftverk på västkusten. När huset byggdes var det självklart att förlita sig på den energikällan. Och elen var ju närproducerad!

Värmepumpar i Göteborg – utnyttja uteluften

Tiderna förändras och det gäller inte minst elförsörjning. Kärnkraft och fossila bränslen har blivit ifrågasatt av olika skäl och idag ska hus värmas med förnybara energislag. Vad är då mer naturligt än att ta energin från uteluften? Till mångas förvåning går det idag att värma hus med hjälp av en luft-luftvärmepump.

En värmepump drivs förstås av el men om du köper en kilowattimme kan värmepumpen ge tillbaka kanske fyra gånger så mycket. Det är inget trolleri utan följer helt naturlagarna. Lite förenklat fungerar en värmepump som ett kylskåp. Den plockar upp uteluftens energi och flyttar in den i huset. Och en värmepump är effektiv även vid låg temperatur utomhus. Förutom att pumpen värmer luften kan den även värma ditt varmvatten. Tekniken med värmepumpar utvecklas ständigt och idag kan en modern värmepump styras med en fjärrkontroll och en särskild app.

Läs mer kring värmepumpar på denna sida: värmepumpargöteborg.nu

4 Apr 2023

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.