VVS-branschens tidskrifter

VVS-branschen är förhållandevis stor i Sverige med ungefär 19 000 yrkesverksamma inom området. Därutöver finns givetvis aspiranter och pensionärer som fortfarande har ett intresse för branschen och läser dess tidskrifter. Det är framför allt två tidningar som dominerar idag, VVS Forum och Energi & Miljö. Dessa tidningar läser väldigt många som arbetar inom VVS, oavsett om man bor i Malmö eller i Jokkmokk.

VVS Forum

Branschorganisationen VVS Företagen ligger bakom VVS Forum, som är Nordens största tidning med inriktning mot VVS. Tidningen kommer ut elva gånger om året och hade under år 2012 30 000 läsare. Hur många läsare tidningen har haft det här året, eller förra året, framgår inte på tidningens hemsida.

VVS Forum har funnits sedan början på 1930-talet och bevakar nyheter inom branschen på olika plan. Allt från installatörer, entreprenörer, grossister, tillverkare och konsulter kan ha glädje av att läsa VVS Forum.

En del av innehållet syftar också till att ta upp hur VVS och branschen i allmänhet hanteras av högre beslutsfattare. Det här innebär att det ofta kommer nyheter från hur riksdag och regering, myndigheter och organisationer behandlar VVS. Det kan till exempel handla om en lag som förändras som påverkar branschen.

Artikeldelen

I artikeldelen i tidningen belyses historier och perspektiv hur flera olika gruppers situationer. Här kan du i princip läsa om det mesta som berör företag inom VVS och deras anställda. Teknik, produkter, konjunktur, juridik, ekonomi, projekt, utbildning, rekrytering, arbetsmiljö och marknadsföring är saker som det skrivs om här.

Finns på nätet

Många får VVS Forum hem i brevlådan – oavsett om man bor i Malmö eller de norra delarna av Sverige. En stor del av besökarna väljer dock att ta del av innehållet på nätet. Här kan dagligen nyheter och delar av artikelmaterialet läsas. Det går även att få ett utdrag med ett antal artiklar från den senaste utgåvan i form av en e-tidning. Är man prenumerant får man tillgång till hela innehållet.

Rent fysiskt är tidningen baserad i Stockholm och har läsare i övriga större städer (Malmö, Göteborg, Uppsala till exempel) men även en hel del läsare ute på landsbygd och i mindre samhällen.

Energi & Miljö

Energi & Miljö startades tre år innan VVS Forum – i slutet på 1920-talet – och har sedan dess funnits för att informera VVS-branschen om saker som projekt, förändring i lagar och annat som berör VVS i stort. Tidningen må vara lite mindre än VVS Forum, men har fortfarande en ansenlig mängd läsare från Malmö till Norrland och Stockholm till Göteborg.

19 Aug 2017

VVS-service

Professionella rörmokare åtar sig alla typer om VVS- men även jour.